TAMAMLAYICI EĞİTİM FAALİYETLERİ BAŞLAYACAKTIR

01.01.2019 277

Tamamlayıcı eğitim faaliyeti resmî özel eğitim okullarında örgün eğitim saatleri dışında hafta içi veya hafta sonu öğrencilerle yürütülen eğitim faaliyetleridir. Eğitim faaliyeti, öğrencinin tüm gelişim alanlarındaki özellikleri ve eğitim ihtiyaçları ile akademik yeterlikleri doğrultusunda yürütülür. Öğrencilerin eğitim öğretim eksikliklerinin giderilmesi ya da farklı yetenek alanlarının geliştirilmesi amaçlanır. Tamamlayıcı eğitim faaliyetleri sayesinde bir öğrenci haftada en fazla 2 ders bir özel eğitim öğretmenimizle birebir derse girecektir. Eğitim faaliyeti için velinin yazılı talebi esastır. Başvuruda bulunulan öğrencilerden hangilerinin ne kadar süreyle tamamlayıcı eğitimlerden yararlanacağına okul BEP birimi karar verir. Tamamlayıcı eğitim faaliyetlerinin haftaiçi okul sonrası yapılması planlanmaktadır.

Çocuğunun tamamlayıcı eğitim faaliyetlerinden yararlanmasını isteyen velilerimizin okul yönetimine dilekçeyle başvurması gerekmektedir.